Trandafiri pomișor (copăcei) – o alegere ideală pentru o grădină aristocrată

Acești trandafiri pomișor sau copăcei ies în evidență oriunde prin aspectul lor elegant și exotic. Sunt un soi relativ nou, dar care continuă să cucerească din ce în ce mai mulți grădinari și nu numai.

Sunt ideali pentru plantare individuală. La fel de bine pot fi plantați și pe marginea aleilor sau într-un ansamblu floral, pentru un plus  de rafinament.

Distingem între trandafiri pomișor plângător (curgător) și trandafiri cu formă dreaptă.

Li se mai spune și Trandafiri pe tulpină înaltă. De obicei sunt obținuți prin altoire pe trunchi. Tulpina măsoară cca 1,2m, uneori mai mult. Dezvoltă flori mari sau flori mai mici în buchete. Înfloresc numai pe ramurile anuale. Sunt viguroși, rezistenți și cu înflorire repetată și îndelungată.

Trandafir Pomișor – Îngrijire

Îngrijirea trandafirilor copăcei nu presupune ceva deosebit. Ei sunt relativ ușor de întreținut și au nevoie doar de fertilizări anuale și udări moderate.

Tăierile se fac anual, primăvara devreme, înainte de a intra în vegetație. Acest proces stimulează apariția de ramuri noi și dezvoltarea rădăcinilor.

Peste iarnă, dacă temperaturile sunt foarte scăzute, se pot proteja cu un sac de pânză. Atenție! Nu folosi sub nicio formă saci de plastic!

Alege din soiurile de trandafiri pomișor, la preț mic, din magazinul online FloraPris!

Plantează cu stil și adu eleganța în grădina ta!

Citeste mai mult

Afișez toate cele 4 rezultate